Otomatik Mühendis

Visual Studio'da Verimliliği Arttıracak Eklentiler

Visual Studio İpucları

günü tarafından yayınlandı.

Visual Studio’yu daha verimli nasıl kullanabiliriz sorusunu, bu yazıyla birlikte cevaplamaya devam ediyoruz. Daha önce Visual Studio Başlığında Branch’in Gösterilmesi yazısıyla girdiğimiz eklentiler dünyasının bu sefer derinliklerine ineceğiniz.

Olmazsa Olmazlar

  • Web Essentials Adeta Visual Studio’yu geliştiren Microsoft çalışanlarının arka bahçesi diyebiliriz. Visual Studio üzerinde yapacakları geliştirmeleri bu eklenti içerisinde kullanıma sunarak kullanıcı yorumlarını değerlendiriyorlar. Buradan indirebilirsiniz.
  • Productivity Power Tools Visual Studio’ya üretkenliği arttıracak yeni özellikler katan bir eklenti. Özelliklerden bazıları; Middle-Click Scrolling, Copy As HTML, Fix Mixed Tabs, Triple Click, Align Assignments ve Move Line Up/Down Commands. Buradan indirebilirsiniz.

  • ReSharper - JetBrains Listemizdeki tek ücretli eklenti ama bunu da hak ettiği söylenebilir. Eğer GitHub öğrenci hesabınız varsa rahatlıkla öğrenci lisansıyla kullanabilirsiniz. Çoğu zaman verdiği önerilerin yanında “Go To Implementation” özelliğiyle bir çok developerı o soğuk interfaceler yerine istenen methodlara kavuşturmuştur. Buradan indirebilirsiniz.

vs_extensions_and_updates.png

Bonus

Hide Main Menu eklentisi ile Visual Studio’nun ana menüsünü ihtiyaç olduğunda kullanılabilecek şekilde gizleyebilirsiniz.

Web development extensions for Visual Studio sitesinden önerilenlere veya doğrudan Extensions for the Visual Studio galerisinden tümüne ulaşabilirsiniz.