Otomatik Mühendis

T.C. Kimlik Numarası Doğrula

API yazarak gelir elde edin!

günü tarafından yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları özel bir algoritma ile oluşturuldukları için son iki hanesindeki doğrulama rakamları ile geçerliliği kontrol edilebilir. Eğer kimlik numarasının ait olduğu kişi bilgilerini de biliyorsak T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web servisini kullarak da doğrulama yapabiliriz.

Bu doğrulama algoritması, programlama alıştırmalarında kullanışlı bir konu olduğu için bir çok kod kütüphanesi buldum ama bir tane kullanıma hazır bir web API bulamadım. Bu sebeple kendim bir tane oluşturup RapidAPI üzerinden yayınladım.

RapidAPI üzerinden ulaşabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Eğer kaynak koduna destekte bulunmak isterseniz https://github.com/olcay/tridentity reposuna beklerim. Fikir vermek adına yabancı kimlik doğrulama servisi eklenebilir.

RapidAPI ihtiyacınıza göre binlerce web API bulabileceğiniz bir portal olmakla beraber size de kendi API’nizi eklemenizi sağlıyor. Avantajı ise kullanıcılara kola erişim sağlarken size kullanım limitleme veya ücretlendirme seçenekleri sunmasıdır. Talep görecek bir veri setini servis ederek ücret kazanabilirsiniz.

api, asp.net, swagger Yazılım

Yazar: Olcay Bayram

Çeşitli teknoloji firmalarında çalışmış, yurtiçi ve yurtdışı farklı sektörlerden tecrübe edinmiş, derdini iki yabancı dilde anlatabilen bir yazılım uzmanı.