Otomatik Mühendis

Türkiye'de Hackathonlar - Bölüm 2

günü tarafından yayınlandı.

Daha önce Türkiye’de Hackathonlar yazısıyla başladığımız seriye ikinci yazı ile devam ediyoruz.

Keytorc Hackathon: Test Otomasyonu

Türkiye’nin ilk test otomasyonu konulu hackathonu 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti. Genelde bu tür etkinliklerin haftasonu 2 günü kapsayacak şekilde olmasına alıştığımız için bu etkinliğin çarşamba günü ve sadece 1 gün içerisinde gerçekleşmesi şaşırtıcıydı. Takımlara çeşitli senaryolar verildi ve test otomasyonu yapılması için süre tanındı. Senaryoları başarıyla tamamlayan takım olmadığı için sıralama juri puanıyla belirlendi.

keytorc_hackathon_small.jpg

  • Teknolojiler: Selenium Webdriver
  • Konu: Test Otomasyonu

Accenture Digital Hackathon

Accenture’un uluslararası hackathonu, 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde, Accenture Turkey ofisinde gerçekleşecek olan etkinlik, öğrencilere ve 0-3 yıl arası tecrübesi olan juniorlara açık. Katılmak isteyenler için kuralları İngilizce okumalarını tavsiye ederim çünkü tercümede kasıtlı veya kasıtsız bir takım farklılıklar bulunuyor.

  • Teknolojiler: Kısıt yok.
  • Konu: Katılımcılardan bir dizi alanda çözümler üreterek insanlara ve çevreye değişik bir bakış açısıyla fayda sağlamak için dijital teknolojileri yaratıcı ve yenilikçi biçimde kullanmaları istenecek.

Otomat Hackathon*

Sürekli veritabanı programcılığı yapmaktan sıkıldıysanız, hackathon ortamında yaratıcı programlama yapmak istiyorsanız Otomat Hackathon’u deneyebilirsiniz. 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan bu etkinlik için ayrıntılı bilgiyi şuradan alabilirsiniz. Mekanı da özellikle belirtmem gerekiyor; Tarihi Bomonti Bira Fabrikası.

otomatHackathon.png

  • Teknolojiler: Serbest olmakla birlikte Pico-8 de sağlanacakmış
  • Konu: Demoscene, oyun geliştirme ve serbest stil

BiP Hackathon

Turkcell’in yeni mesajlaşma uygulaması BiP (sansür sesi) için düzenlediği hackathon. 25-27 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik için kayıtlar devam etmekte. Başvuru sırasında projeniz hakkında bilgi isteyerek farklı bir yöntem izlenmiş ve amacın BiP’e değer katmak olduğu baştan belirtilmiş. Projenizin dereceye girmesi durumunda Startershub ofisini 4 hafta ücretsiz kullanabileceksiniz ve bu sırada mentörlerden destek alabileceksiniz.

  • Teknolojiler: Mobil
  • Konu: BiP uygulamasının daha fazla kullanıcıya erişmek ve daha fazla etkileşim ile büyümesine yardımcı olacak senaryoların hayata geçmesi hedefleniyor.
hackathon, testing Hackathon

Yazar: Olcay Bayram

Çeşitli teknoloji firmalarında çalışmış, yurtiçi ve yurtdışı farklı sektörlerden tecrübe edinmiş, derdini iki yabancı dilde anlatabilen bir yazılım uzmanı.