Otomatik Mühendis

Türkiye'de Hackathonlar - Özel Bölüm

İyilik için Java!

günü tarafından yayınlandı.

Türkiye’de Hackathonlar ve Bölüm 2 yazılarıyla devam ettiğimiz seriye bizi heyecanlandıran yepyeni bir hackathon için özel bölüm yaparak devam ediyoruz.

Java for Good - İstanbul Hackathon

Son zamanlarda Türkiye’de ki çalışan sayısını arttırmasıyla ve aynı zamanda çalışmalarını uzak bağlantı üzerinden yürütmesiyle ilgi çeken Crossover firması; doğa, insanlık ve sokak hayvanları ile ilgili konularda hackathon etkinliği gerçekleştirecek. Taksim’de düzenlenecek olan etkinlik 10 Aralık 2016 Cumartesi günü sabah 9’da başlayacak ve 12 saat sürecek.

Firma hackathonu yeni Java Chief Architect’lerini bulabilmek için düzenliyor, bu sebeple en az 10 yıl profesyonel Java geliştiriciliği deneyimi bulunan yazılımcılara açık. Bu durum hackathonun yazılı olmayan kurallarını çiğnemek gibi ama seçilen konuların diğer etkinliklerde hiç ele alınmadığı düşünüldüğünde ufak da olsa bir ilerlemedir diyebiliriz.

Projenin ortakları arasında Oracle, HAYTAP, Türk Kızılayı ve activebuilder bulunuyor.

Katılmak için şu formu doldurabilirsiniz.

  • Teknolojiler: Java
  • Konular:
    • Göçmenlik; Takip, analiz, refah paylaşımı
    • Küresel Isınma: Karbon ayakizi ölçümü, takip, iyileştirme
    • Sokak Hayvanları: Tespit, takip, bakım

Diğer hackathonları gözlemlediğim kadarıyla süre yeterli olmayacak ama yine de uygulanabilir fikirler çıkması dileğiyle sonuçları bekliyoruz.

hackathon, java Hackathon

Yazar: Olcay Bayram

Çeşitli teknoloji firmalarında çalışmış, yurtiçi ve yurtdışı farklı sektörlerden tecrübe edinmiş, derdini iki yabancı dilde anlatabilen bir yazılım uzmanı.