Otomatik Mühendis

Takım Aranıyor

İş İlanı

günü tarafından yayınlandı.

Sanal ödeme noktası üreticisi Stripe, geçtiğimiz ayın sonlarında blogu üzerinden yeni bir pozisyonun tanıtımını yaptı. Kısaca BYOT olarak tanımlanan bu pozisyonun açılımı her şeyi açıklıyor; Bring Your Own Team (Kendi Takımını Getir).

Yatırımcılar, tek başına çalışanlardansa takım olarak çalışanlara daha fazla destek vermektedir. Bunun sebebi tanıdığımız, çalışmasını bildiğimiz ve güvendiğimiz insanlarla çalışarak çıkardığımız işlerin daha başarılı ve kaliteli olmasıdır. Stripe firması bunu fark etmiş ve takımların (2 ile 5 kişi arasında olmalı) başvurabildiği, takım olarak değerlendirildikleri, birlikte sınava sokuldukları hatta teklif zamanı geldiğinde takımın tüm üyelerine ve aynı anda teklif yapacakları bir pozisyon oluşturmuşlar.

Deneysel başlayan bu çalışmanın zamanla şekilleneceği bilgisini verirken, iddialı bir cümleyle yazıyı tamamlamışlar: Endüstri her zaman atomları istihdam etmeye odaklandı, biz molekülleri denemek istiyoruz.

Bunun üzerine, Yahoo‘nun 2005 yılında satın aldığı fotoğraf paylaşım sitesi Flickr geçen hafta Stripe’ın fikrini beğendiklerini ve uygulamak istediklerini programcılar için hazırladıkları blogtan duyurdular. Özellikle mobile developer arkadaşları takımlarıyla birlikte çağırıyorlar.

byot, job, , ilan, mobil Yazılım

Yazar: Olcay Bayram

Çeşitli teknoloji firmalarında çalışmış, yurtiçi ve yurtdışı farklı sektörlerden tecrübe edinmiş, derdini iki yabancı dilde anlatabilen bir yazılım uzmanı.