Otomatik Mühendis

The Star Wars API

günü tarafından yayınlandı.

Paul Hallett 2014 Aralık ayında Star Wars evreni için bir veritabanı oluşturuyor ve bunu SWAPI adında bir API ile paylaşıyor.

Kendi duyurduğu şekilde aktarmak gerekirse; Şimdiye kadar aradığınız Star Wars’a ait tüm bilgiler bulunuyor. Altı filmde yer alan gezegenler, uzay gemileri, araçlar, insanlar, filmler ve canlı türleri. 7 ay içerisinde sunucuya 749.239 adet istek iletilmiş. Bu da demek oluyor ki şu an bunu kullanan uygulamalar var.

İşin bir de destek kısmı var. Projeye iki kanaldan destek olunabilir; ilki doğrudan para desteği, ikincisi ise kod yazarak. Swapi’nin çekirdeğine katkıda bulunarak veya onu kullanacak kişiler için yardımcı kütüphaneler oluşturarak destek olunabilir.

Ben C# ile yazılmış yardımcı bir kütüphane olmadığını görünce bunu yazarak destek verme yolunu tercih ettim. Github‘da SharpTrooper projesinde hazırladığım C# client’ı görebilirsiniz. Ayrıca dokümantasyon sayfasında diğer dilleri de bulabilirsiniz.

api, github, star wars, swapi Hobi

Yazar: Olcay Bayram

Çeşitli teknoloji firmalarında çalışmış, yurtiçi ve yurtdışı farklı sektörlerden tecrübe edinmiş, derdini iki yabancı dilde anlatabilen bir yazılım uzmanı.